Saturday, 29 December 2012

Nasib . . .

Assalammualaikum .

lame dah x update blog ni , al-maklum lah , cbuk ngan assignment je kan , smpai x de mase sgt nak berblog , berFB dan bertweet ni . for entry kali ni , tajuk die nasib . so , ape kena mengena nasib ni ngan aku . ha ! first , aku bagi senario die dulu . * cerita ni hanye rekaan semata-2 dan xde kena mengena ngan org yg hidop mahu pun mati , sekian * ''tgh kat dapur , tgh tolong mama , pas tu adik plak ade kat peti ais , aku pun mintak ah tolong amek kan aku sos tomato sbb nk guna tuk memasak  , die plak x nak tlg amek kan , padahal aku mintak tolong elok-2 , pas tu die pun bergaduh ah mulut ngan aku dulu , tp bukan aku yg mula kan dulu tp die . last-2 yg kena marah bukannya die tp aku !'' . tulah senario nya , sekang paham ? ape kena mengena nasib ngan aku ? . nak buat cam mane ni ah nasib menumpang kan . so terima jelah ~  okay lah , tu je nak tulis arini . penutup entry kali ni , sedar diri tu sape , dan jgn nak same kan diri tu , same ngan org lain . paham ?

Sunday, 14 October 2012

Motivasi ?

Assalammualaikum .

hahahahahahahahahahahha ! **saje je nak gelak** . okay , back to the point , nampak x tajuk entry kali ni , ha ! , yg menjadi persoalannya skrang ni , sape yg pegi motivasi atau aku yg dimotivasikan . ermmmm ~ ? . yg sebenarnya ini ialah motivasi yg dianjurkan oleh kerajaan negeri Selangor**kalau x silap ** yg diberi oleh Y.M RAJA ISMAIL RAJA SHAHDAN **kalau x silap lah motivator ni ade kaitan ckit ngan keturunan diraja Pahang** .sape yg pernah sekolah ngan aku dulu mase sekolah menengah mesti kenal motivator ni . dan motivasi bukannya tuk bdak sekolah , tp tuk guru-2 sekolah di semua sekolah yg berada di Selangor . tuk motivasi kali ini , peserta dia ialah guru-2 sekolah agama Kg Delek , Klang  .tuk program ni die punya peserta minimum hanya 50 org saje dan maksimum ialah 80 org . mesti korang tertanya-2 kan mcam mane aku bleh ade kat sini padahal aku bukannya guru pun kan , yg sebenarnya ayah aku adalah PIBG sekolah ini dan juga org yg menganjur kat program ni . program motivasi 2 hari ini dibuat di hotel goldcourse , klang . aku just penyibuk je dlm program sbb byk bilik kosong so aku pun ikut ah **dpt gak tido hotel walaupun 2 hari je , huhuhuhu** . ape-2 pun motivasi sgt best dgn isi-2 nya yg menarik , die punya ceramah langsung x bosan ! dlm motivasi ni je korang semua bukan saje akan gelak malah nangis juga . kat sini ade beberapa keping gambar sekitar program motivasi ini yg diambil oleh adik aku . tgk ah walaupun x byk eh .











kalau nak tau lebih lanjut CLICK HERE , tanya lah kat owner Fb ni a.k.a ayah ku . hahahah ! cukuplah smpai sini saje aku berceloteh , kita smbg lg pada entry akan dtg dan jgn lupa follow blog aku , add aku kat FB dan follow aku kat TWITTER  eh . babai , jumpa lagi ~

Thursday, 11 October 2012

Rambut ?

Assalammualaikum .


Ape khabar semua ? harap-2 sihat ah . okay , for entry kali ni tajuknya ialah rambut , tp kenape aku pilih rambut ? sbb nya sekang ni ramai org yg rambutnya bermacam-2 style . ade yg pacak dan ade juga yg botak ! . macam-2 lagilah , tu x kira lg ngan yg warna rambut lagi . x kisah lah lg pun tu  bukannya rambut aku pun *hahahah !* . tu pasal rambut org ni plak pasal rambut , aku rambut panjang mmg dilarang same sekali sbb nya yg pertama ayah aku x suka org yg rambut panjang ni so aku pun potong ah mcam bdak sekolah rendah even aku dah kolej ! *huhuhu* dan sbb yg kedua ialah course yg aku amek sekang ni culinary , course ni pun same ngan ayah aku x bleh  simpan rambut panjang sbb nanti tkut plak bila masak rambut panjang-2 ni tau-2 jelah dan DITAKUTI dan DIKHUWATIRI dlm masakn tu nanti ade rambut tukang masak tu sendiri ! *HAHAHAH ! mkn rambutlah jawabnya customer tu* . ni cerita pasal rambut aku , rambut korang plak cam mane ? okay , cukup-2 sudah , cukup smpai disini saje , lain kali aku on9 lg , aku bebel lg eh *mood= JULIA TV3 ;p* babai ! chop chop chop sebelum babai aku nak cadang kan few style yg kira boleh-2 ah . nak tgk x ? okay kita start ngan ~ ~ ~ ~ ~

Nom. 5

  
Nom. 4

 

Nom. 3


Nom. 2


dan Nom. 1 ialah . . . . .






okay , ni just pandangan dr aku je , jgn plak nanti ade org yg botak kan rambut plak lps baca blog aku ni ! hahahah !

# ALL THE PICTURES CREDIT TO GOOGLE .

Sunday, 7 October 2012

Di Sini . . . .

Assalammualaikum .

hai ! mesti korang tertanya kan ape yg dimaksudkan dgn 'di sini' kan ? ha ! di sini tu maksudnya ialah di mane korang bleh berinteraksi ngan aku . first , of courselah blog aku ni kan then yg lain ialah FB dan twitter aku lah . okay , ni link FB dan ni plak twitter . ha ! sebelum tu lupa plak nak bg tau ni mase first entry aku dulu , blog ni aku buat just nak seronok-2 je tau dan berkongsi dgn korang ape yg aku buat or wat so ever . ni lebih kurang diari lah . so korang pun bleh lah nak komen ke atau pun bersuara kan pendapat ke ttg diri aku ni ke ataupun pasal blog aku ni  , aku akan terima komen tu ngan hati yg terbuka dan ikhlas . akhir sekali , selamat malam dan jgn lupa follow aku kat blog ni eh ;)


Testing .

Assalammualaikum .

ni ialah bolg kedua aku slpas blog pertama ku telah didajal oleh kawan aku sendiri . so sebagai permulaan ni biar aku ceritakan pasal diri aku ni . okay ! name aku ialah MOHAMMAD AZRIM , 19 thn , belajar di KLMU dlm kos dip. in culinary arts . so far dah sem 5 . lagi pe ? ermm ~ ha ! single , lalalalala ~ . kalau nak tau ape-2 bleh je add my FB and follow my twitter . jgn tkut sbb aku ni jenis org yg mkn nasi dan x mkn org .